Het ultieme kerstgevoel met het Chr. Mannenkoor Steenwijk

Muziek is onlosmakelijk met het kerstfeest verbonden. Veel kerstnummers zijn wereldwijd in het geheugen gegrift en herkenbaar voor velen. Het Chr. mannenkoor presenteert een kerkconcert in de Grote of Sint Clemenskerk te Steenwijk. Deze avond zal beginnen met het zingen van enkele kerstliederen die voor velen goed herkenbaar zijn. Daarna is er een pauze met koffie en thee.

Na de pauze presenteert het mannenkoor  kerstoratorium

” Een nieuw begin” van Johan Bredewout

Onder begeleiding van orgel, piano, dwarsfluit en 2 trompettisten en een spreekstem. Daarnaast zal Marco Hoorn de solistische gedeeltes voor ons zingen.Het kerstoratorium handelt over het kerstverhaal met o.a. teksten uit Lucas en Jesaja. De meeste muziek is oorspronkelijk, maar er zijn ook twee bestaande koraalmelodieen in verwerkt,te weten “Hoe zal ik U ontvangen” en “Joy to the World”.De melodie van “Joy to the World” loopt als een rode draad door het gehele werk, soms in zijn geheel en soms ook enkele frases uit de melodie. Er zijn in het werk enkele korte Schriftgedeelten opgenomen;  die voorgelezen worden.  Dit bijzondere concert staat onder leiding van onze dirigent Marco Hoorn.

Deze avond wordt gehouden op vrijdag 20 december in de Grote of Sint Clemenskerk te Steenwijk.Aanvang !9.45 uur De kerk is open vanaf 19.15 uur.

De entree is €10.00; kinderen t/m 12 jaar gratis en kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden en Primera Steenwijk Boekhuys,Oosterstraat 4-6 te Steenwijk en Bloemisterij Gaal, Gasthuisstraat 10 te Steenwijk